Cum afecteaza aparatele de aer conditionat mediul inconjurator

Cum afecteaza aparatele de aer conditionat mediul inconjurator

1. Aerul conditionat foloseste energie electrica, care daca e obtinuta din carbune, dauneaza mediului inconjurator contribuind la incalzirea globala.
Solutie: Folositi panouri solare pentru generarea electricitatii. In Romania, Electrica SA furnizeaza energie si din surse regenerabile.
2. Freonul dauneaza mediului si distruge stratul de ozon.
Solutie: Aparatele de aer conditionat moderne folosesc freon ecologic, 410A, care nu afecteaza stratul de ozon.
Ce puteti face pentru a scadea impactul aerului conditionat asupra mediului?
Folositi un temporizator: Daca nu sunteti acasa, opriti aerul conditionat. Folositi temporizatorul cu care sunt dotate majoritatea aparatelor de aer conditionat pentru a porni in mod automat aparatul cu o jumatate de ora inainte de a sosi acasa.
Izolati bine casa: Doar pentru ca aveti un aparat de aer conditionat, nu inseamna ca nu va mai trebuie izolatie de calitate. O izolatie corespunzatoare va va scadea simtitor factura de energie atat vara cat si iarna.
Mariti temperatura cu cateva grade: Chiar aveti nevoie de 16 grade in casa? O temperatura de 23 de grade confera un confort termic adecvat, reducand in acelasi timp consumul de energie electrica.
Utilizati un aparat de aer conditionat corespunzator: Un aparat de aer conditionat corespunzator va poate scadea cheltuielile cu energia electrica, prelungind totodata durata de viata a aparatului dumneavoastra.

Posted on 2017-05-29 1148

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Compara 0
Ant
Urm